Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2012 07:41 - ПРИМЕР 4
Автор: tanyaivanova Категория: Поезия   
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове:
2



Производство на рекомбинантна ваксина за контрол на раждаемостта която има и антигени с други свойства, свързани с една и съща нуклеотидната последователност.
Генът за бета човешки хориогонадотропин заедно с последователности, които му дават възможност да се закотвят върху мембраната на инфектираните клетки е един ефективен модел за индуциране на антитела срещу ЧХГ.
Друг модел, който води на производството на ЧХГ антитела, заедно с защита срещу хепатит B вирусна инфекция, е както следва:
Гена за бета ЧХГ е клониран в правото привеждане в съответствие и в рамка с ген, кодиращ хепатит В повърхностен протеин, който включва част за кодиране за региона на протеина, както и региона на предварително S2. Начинът, по който се приготвя тази конструкция е илюстрирано по-долу.
Клонирането на BHCG-HBsAq в Vaccinia,
Векторът pSSI (вж. по-горе и фигура 1), съдържащи бета ЧХГ сДНК във векторната ваксина. Тя се усвоява чрез endonuclease, SMA I, който реже само нагоре по течението на BHCG до кодона за прекратяване. Hind III фрагмент кодиране за целия протеин средата на хепатит В повърхностен протеин (предварително S + S регион) се усвоява от междинния вектор pJS5 (описан по-долу), klenow пълни и лигира на СМА намали pSS1 да доведе до плазмид pSS4. (Фиг. 5). Ориентацията на хепатит B ген повърхност протеин във връзка с бета ЧХГ беше потвърдена от различни разлагане ограничение ензими и Южна попивателна (фиг. 6). Този плазмид е бил използван за рекомбинантен вирус ваксина и се качват рекомбинанти (vSS4), както е описано по-рано. Клонирането на Междинното Vector pJS5:
Хепатит B геном се е отсякъл от плазмид pCF80 от храносмилателен ензим EcoRI. 3.2 KB EcoRI фрагмент бе очистила от агарозен гел и се усвоява с подофицера да доведат до един фрагмент от около 1,9 KB (кодиране за X и C протеини) и фрагмент от около 1,3 KB (кодиране за предварително S2 + S протеин на хепатит Б.) 10 Мер Задни linkers III лигира фрагмент 1.3 KB и клонирани в Хинд III място на плазмид pUC 18 да доведат до плазмиди pJS5 pJS6. 1.3 KB EcoRI-NcoI фрагмент е тъп приключила и, клонирана в Акта за единния пазар сайта на плазмид pUC 19 да доведат до плазмиди pJS7 pJS8 (фиг. 7).
Състав за бета ЧХГ HBsAq:
Това е рекомбинантен вирус (vSS4) изразяващ както бета ЧХГ, открити в конкурентна радио метод, както и повърхностен антиген (HBsAg), измерена чрез моноклонално антитяло Абът Elisa (фиг. 8).
Имуногенността на Бета ЧХГ-HBsAg конструкции в ваксината:
Плъхове, имунизирани с горното конструират в рамките на дермален път развили антитела срещу ЧХГ (фиг. 9). Като се има предвид, че са доказани антитела срещу ЧХГ да бъде защита срещу бременност, тази версия на ваксината е също така да се използва за контрол на плодовитостта при жените. Освен това, с оглед на факта, че генът на хепатит В повърхностен протеин също присъства в организма на рекомбинантен означава, че ваксината има имунопрофилактична полза на получателя срещу хепатит.
Новите живи рекомбинантни ваксини, описани тук, са били понесени добре, без странични ефекти са наблюдавани по време на стандартни остри и подостри токсикологични изследвания при два животински вида, изследвани досега. Тези ваксини могат да бъдат използвани с конвенционалните фармацевтично приемливи разтворители.
Препратки не е описано подробно в разкриването
С. Chakrabarti, Srinivasan. J, Л. Lall, LV Рао и GP Talwar: Изразяване на биологично активни човешки хорион гонадотропин и подразделенията от рекомбинантен вирус ваксина. Джийн, 77 (1989), 87-93.
Chakrabarti S, Brechling K и Мос Б.: Vaccinia вирус вектора на експресия: Co-израз на B-галактозидаза осигурява визуална проверка на рекомбинантни вирусни епидемии. Мол. Cell. Biol, 5 (1985), 3403-3409.
Jain С. К, Чин W. W и Talwar. ГП: изолиране и характеризиране на копиДНК клонинги и Б подразделенията на овце лутеинизиращ хормон. J. Biosci, 12, (1987), 349-357.
Lavanya Lall, Й. Srinivasan, LV Рао, SK Jain, GP Talwar и С. Chakrabarti: Рекомбинантна ваксина вирус изразява имунореактивни алфа-субединица на овце лутеинизиращ хормон, който свързва с B-HCG за генериране на биоактивни димер. Индийски J. Biochem. Biophy, 25, (1988), 510-514.
Talwar Г. P, Ом Сингх и Рао LV: Една подобрена immunogen за анти-ЧХГ ваксина предизвикат антитела реактивни с конформация роден на хормона без кръстосана реакция с hFSH и hTSH. J. Repro. Имунизирани, 13, (1988), 53-63.
Ом Сингх, СЦ Шарма, Л. V, Рао, А. Алам А. Gaur и GP Talwar (1989): Отговорът на антителата и характеристиките на антитела при жените, имунизирани с три контрацептивни ваксини индуциране на антитела срещу човешки хорион гонадотропин. Раждаемост и Санкт rility: Vol. 52, № 5, 739-744.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tanyaivanova
Категория: Поезия
Прочетен: 1327569
Постинги: 1148
Коментари: 1163
Гласове: 3361
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930