Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2017 11:30 - Теория за автоимунитета
Автор: tanyaivanova Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1067 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.02.2017 11:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Теорията за автоимунитета е съвсем проста. Да предположим, че имунната система реагира на всеки протеин, различен от човешките и състоящ се от повече от 20 аминокиселини. Когато протеините навлязат в стомашно-чревния тракт повечето от тях се смилат и под формата на аминокиселини навлизат в кръвния поток за да се използват в организма като градивни единици. Ако мембраната на червата не е непокътната, което се случва често чрез химически или механични увреждания, чуждият протеин може да навлезе през стената на червата в интерстициума и в лимфния поток, където може да повлияе на имунната система и да предизвика имунна реакция чрез производство на антитела срещу него , Това е нормална реакция на организма да произвежда антитела срещу чужди протеини. Нека си представим че чуждият протеин е много подобен по структура на човешки протеин, който може да бъде намерен на мембраната или в цитоплазмата на човешки клетки. След това антителата от организма реагират лъжливо с протеин на клетъчната мембрана и индуцира клетъчна смърт чрез имунната реакция. Това предположение може да доведе до обяснението на всички автоимунни заболявания и някои дегенеративни заболявания като атеросклероза и диабет. Много заболявания засягат не само хората, но също и някои животински видове. Това води до заключението, че има подобни протеини в клетъчните мембрани и цитоплазмата на хората и животните. Заболявания засягащи едновременно човека и животните са луда крава, грип, пситакоза, кравешка вариола, СПИН и много други. Това може да доведе до заключението, че яденето на животни може да бъде причина за много автоимунни заболявания, защото в храносмилателната ни система, подобни на нашите протеини могат да доведат до автоимунна реакция срещу нашите протеини и дегенерация на някои тъкани като кръвен ендотел, Лангерхансовите клетки на панкреаса, клетките на нефроните , или дори смърт или унищожаване на мозъчните клетки, което води до голям брой заболявания. Един пример за автоимунно теория е, захарен диабет: Диабетът е отдавна известно в медицинатa заболяване. Но леталитетът от диабет започва едва когато хората започват да го лекуват. Защо? Отдавна известно е, че диабетът се причинява от имунна реакция към бета клетките от Лангерхансовите острови (същите на които ходим на почивка). 1.Известно е, че имунната система реагира само към белтъци, т.е. защо не към белтъка на инсулина? 2.Известно е, че свинският инсулин се различава само с 2 алфа аминокиселини от човешкия. Т.е. защо не екзогенно причинена имунна реакция (напр. алиментарна)? Т.е. свинският инсулин в храната попада в ГИТ, оттам през ерозии на стомашно-чревния тракт в кръвта, там иммунната система реагира срещу него и собствения инсулин, разрушава бета клетките на лангерхансовите острови посредством имунна реакция тип В. Започваме да лекуваме диабета с глад и свински инсулин: 1. гладът предизвиква покачване на нивото на инсулина в кръвта и инсулинова резистентност. 2. Високото ниво на протеини и мазнини предизвиква тежка атеросклероза, увреждане на бъбреците, очите, нервната система посредством азотните остатъчни субстанции и летален изход Диабет тип 1 се предизвиква от автоимунитет срещу инсулина, а тип две от автоимунитет срещу рецептора за инсулин. И двата белтъка имат свой аналог в свинския и телешкия инсулин и рецептор. Аутизмът и шизофренията са свързани с консумацията на телешко Едно изследване, което бях прочела отдавна статистически доказва, че шизофрениците се подобряват от вегетарианска диета. В нашето съвремие броят на децата с аутизъм и възрастните страдащи от шизофрения нарастна значително, паралелно с увеличаване на консумацията на телешко месо. Аутизмът и шизофренията са автоимунни заболявания, свързани с синдрома на чувствителното черво, т.е. чрез храносмилателната система се внася чужд белтък , подобен на чевешки протеинов рецептор в мозъка. Имунната система го разпознава като чужд и реагира срещу него, настъпва пролиферация на гени отговорни за имунно и паралелно за автоимунно възпаление в мозъка, предизвикващо заболяването. Болестта Якобс-Кройцфелд , паралелно заболяване при кравите и човека, доказва, че протеиновият рецептор, отговорен за приема на болестотворния прион е подобен при кравите и човека, т.е. реакцията на имунната система е срещу него(резептора за прионите). Т.е. консумацията на телешко, което съдържа нервни клетки с рецептора , стимулира имунната реакция и автоимунитета срещу човешките нервни клетки. Консумацията на птици и птичи продукти свързана с хроничните респираторни и съдови автоимунни и дегенеративни заболявания Добре познатият ни грипен вирус засяга различни животински видове, като хора, птици и свине. Следователно рецепторът, който пропуска грипният вирус в клетките на респираторния епител и съдовата стена е подобен при изброените видове. Попадайки чрез храната в човешкото тяло този рецептор, който е белтък, предизвиква имунна реакция срещу себе си и срещу човешкия рецептор в дихателния епител и съдовия ендотел и предизвиква автоимунна реакция спрямо гореспоменатите тъкани и хронично автоимунно заболяване. Сред тези заболявания са хроничният бронхит, енфиземът, вероятно и бронхиалната астма, автоимунните съдови заболявания и вероятно включително и атеросклерозата. Много се говори за връзката между холестерола и атеросклерозата. Има два източника на холестерол в кръвта външен и вътрешен. Външният или храната представлява 20 % от общия, а вътрешния 80%. Вътрешният се получава чрез собствена продукция във връзка с изграждането на клет. мембрана и разрушаването и. Според мен повишеният холестерол не е причина за атеросклерозата , а следствие от нея. При атерослклерозата се разрушава по автоимунен механизъм ендотелната мембрана, това води до повишен холестерол, а не повишеният холестерол до атеросклероза. Автоимунното разрушаване на ендотелната стена води до натрупване на съединителна тъкан по съдовата стена, а съедиителната тъкан натрупва мазнини поради повишените им нива в кръвта , което е следствие на разрушаване на клет мембрани от автоимунитета. Следователно не холестерола в храната, а консумацията на месо води до атеросклероза.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tanyaivanova
Категория: Поезия
Прочетен: 1328206
Постинги: 1148
Коментари: 1163
Гласове: 3361
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930