Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2011 08:32 - Chyromancie XIV
Автор: tanyaivanova Категория: Поезия   
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове:
0



 Вие можете лесно да кажете каква е ръката на човека, с който се ръкувате – някои хора имат мека кожа, докато други имат груба ръка. Това е вашето първо впечатление за личността на другия и то може да ви даде безценна информация, която да използвате при бизнес срещи и др. Обикновено хората с меки, гладки ръце, са много спокойни и невъзмутими. Тези хора рядко биха си изпуснали нервите. От друга страна, човек с груба ръка, лесно се ядосва и е готов да се вбеси и при най-малката провокация.

Ръка на медиум - От всички възможни форми на ръцете, Ръката на медиума е най-красива и съответно се среща най-рядко. Дълги, тънки и деликатни пръсти, с дълги нокти. Показва чувствителна, интуитивна личност.

Артистичната Ръка – Ръката на художника е с гладки пръсти, чиито плочки на ноктите имат конусообразна форма. Живопис, скулптура, монументална архитектура, поезията на въображението и на сетивата, запазване на красивото във видима форма, романтичен чар, желание за социална независимост, склонност към ентусиазъм, зависимост от фантазията - всички тези качества принадлежат на Ръката на художника.

Квадратна Ръка - Знак за постоянство, практичност, точност и уважение към обществото и закона. Квадратната ръка е със среден размер, но по-скоро голяма, отколкото малка, често с криви пръсти, квадратни плочки на ноктите, голям палец, добре развито възвишение на Венера.

Необходимата Ръка – Тя има пръсти с нокти, които приличат на сплескана шпатула. Палците са големи. Притежателят на такава ръка няма влечение към изкуство и поезия, при него доминират инстинктите, които водят до морална нестабилност. Той придава значение само на материалните ползи. Ръчния труд е характерен за тези хора, както и всички видове физически упражнения.

Философската Ръка – показва аналитичен и деликатен характер. Тя е дълга с костеливи пръсти, големи стави и плочки на ноктите. Хората с подобни ръце са практични, имат усет към красивото, обичат общественополезните дейности и реализуемите идеи.

Елементарната Ръка – знак за много слаб интелект. Тя е едра и недодялана с къси пръсти и къси нокти и има много малко линии на дланта. Такива хора са с малки умствени възможности, но имат свирепа сила; те нямат контрол над своите страсти и духовния свят не представлява интерес за тях.

Артистично-елементарната Ръка - Това е малко по-добър вид от основната Елементарна ръка. Това е подобрение, което се срещна предимно при мъже, които имат някакъв талант и произхождат от ниските слоеве в обществото; благодарение на даденостите, които имат, те се изстрелват стремглаво нагоре в социалната йерархия. Много от великите поети, известни музиканти, знаменити художници и скулптори попадат в тази категория.

Ръка на бруталните убийства – индийски хиромант посетил няколко затвора и бил изумен от откритието, че много от убийците и престъпниците имат един и същ тип ръка. Този вид ръка има плътни, дебели червеникави длани, които са по-широки, от обикновената длан. Имат къси, обикновено криви пръсти, често под формата на шпатула; палеца е с по-издута първа фаланга, докато втората е доста малка.

Ръката на идиотите по рождение - Това е по-лош вариант на Елементарната ръка. Счита се, че тези хора са умствено недоразвити, деца за цял живот. Тази ръка е безформена, изглежда като контузена. Дланта е дебела и тясна; малката й ширина се допълва от позицията на палеца, разположен много високо, той е много къс и безформен. Пръстите са наполовина от нормалния размер, а фалангите са усукани.

Смесената Ръка – тя е най-трудна за описване. Смесената ръка е наречена така, защото не може да бъде класифицирана към нито един от изброените по-горе типове. Пръстите също принадлежат на различните типове. Това е ръката на идеите, на гъвкавостта и на непостоянството към целта. Човек с такава ръка е приспособим към хора и обстоятелства, но несериозен, когато трябва да приложи талантите си.

Ръката на жена – всеки тип ръка при жените отговаря на типовете при мъжете, само че тези, които приличат на шпатула или квадрат са по-малко изразени при жените. Някои хироманти вярват, че само лявата ръка на жените и дясната на мъжете трябва да бъдат гледани.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tanyaivanova
Категория: Поезия
Прочетен: 1328290
Постинги: 1148
Коментари: 1163
Гласове: 3361
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930